Bij Plezant vind je een heel uitgebreide collectie van Lampe Berger. Je vind hier de Lampe Berger branders, de vele verschillende geuren geschikt als Lampe Berger navulling, maar ook de geurstokjes en alle navullingen.

Lampe Berger navulling

Inhoudsopgave

Lampe Berger navulling

Lampe Berger

De brander van Lampe Berger werd in 1898 uitgevonden door Maurice Berger om te proberen om de lucht in de ziekenhuizen te zuiveren. De exclusieve gepatenteerde brander van Maison Berger zuivert en parfumeert de binnenlucht in een ruimte. De kracht van de berger lamp is de diffusie met katalyse die naast het parfumeren, juist de moleculen wegneemt, die verantwoordelijk zijn voor ongewenste geuren zoals rook-, kook- en dierenluchtjes.

De Lampe Berger brander is naast functioneel ook als decoratief stuk te gebruiken. Met de uitgebreide collectie aan modellen past er altijd wel een Lampe Berger brander bij je in huis en ervaar zelf de ongeëvenaarde zuiverende werking en de kwaliteit van de parfums.

De Lampe Berger maakt gebruik van een brander, die exclusief en gepatenteerd is, die de lucht zuivert en parfumeert op een ongeëvenaarde wijze. Terwijl het diffusie systeem door katalyse de ongewenste geuren wegneemt. Uniek in zijn soort.

Lampe Berger navulling

Om je Lampe Berger brander te kunnen gebruiken heb je speciale vloeistof met een geur erin nodig. Deze Lampe Berger huisparfum is verkrijgbaar in tientallen verschillende geuren. Om het toch overzichtelijk te houden is er voor gekozen om deze geuren in een aantal geurgroepen te verdelen. Zo kun je altijd het totale aanbod in stukjes verdelen, zonder dat je alles langs hoeft om je nieuwe huisparfum te kiezen.

De geuren zijn alsvolgt verdeeld en herkenbaar aan een eigen kleur:
– Fris (zeeblauw)
Dit zijn alle huisparfums die aangeduid worden als groen en fris. De belangrijkste ingrediënten bestaan voornamelijk uit allerlei soorten citrusvruchten, hout, kruiden, bloemen en water.

– Fruitig (geel)
Alle huisparfums die omschreven kunnen worden als zeer zoet en fris vallen onder deze groep. De belangrijkste ingrediënten bestaan dan ook uit diverse soorten fruit.

– Zoet (rood/oranje)
Alle huisparfums die omschreven kunnen worden als zeer zoet en warm vallen in deze geurgroep. De belangrijkste ingrediënten bestaan dan ook uit diverse soorten vruchten, specerijen en kruiden.

– Oosters (bruin)
Dit zijn alle huisparfums met de belangrijkste ingrediënten zoals allerlei soorten bloemen, specerijen en hout. De kruidige huisparfums worden vaak geassocieerd met de klassieke, zware geuren uit het Midden-Oosten, Afrika en Zuid-Amerika.

– Bloemig (roze)
Dit zijn alle huisparfums die aangeduid worden als typische vrouwelijke geuren. De belangrijkste ingrediënten bestaan voornamelijk uit allerlei soorten bloemen en zoete specerijen.

– Puur (blauw)
Dit zijn geuren die een beetje vallen in de bovenstaande groepen. Deze hebben veelal een frisse achtergrond, maar zijn vooral subtiel te noemen.

 Door de geurgroepen kun je makkelijker een andere geur uitzoek. Als je opzoek bent naar een andere geurt, bekijk hier alle geuren die verkrijgbaar zijn als Lampe Berger navulling.

De navullingen voor de Lampe Berger

Heb je een Lampe Berger brander? Dan heb je uiteraard ook navulling nodig, want hoe mooi ze ook zijn… Zonder de Lampe Berger navulling heb je niets aan de brander.

Tegenwoordig zijn huisparfums ontzettend populair en bijna niet meer weg te denken in huis. Dit komt vooral door dat een geur emoties oproept. Je kunt dus heel eenvoudig een prettige sfeer creëren in huis door er een fijne geur in te verspreiden met één van de verschillende geuren van Maison Berger.

Een wereldwijd bekend merk op het gebied van huisparfums is Maison Berger, het bedrijf achter de Lampe Berger. Dit Franse merk blijft voortdurend innoveren om elk jaar met meerdere schitterende collecties aan huisparfums te komen.

lampe berger navulling

Wat zijn geurnoten?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de geuren van iedere Lampe Berger navulling is opgebouwd uit drie verschillende geurnoten. Deze geurnoten kunnen onderscheiden worden in: top-, hart- en basisnoten. Hieronder zal kort weergegeven worden wat de functie van deze drie geurnoten zijn:

Topnoten
De topnoten bevatten ingrediënten die in de eerste minuten na het ontsteken van het huisparfum direct onthuld zullen worden. Deze geurnoot is erg dominant en is dan ook bedoeld om uw aandacht te trekken. Daarnaast stralen de topnoten de eerste indruk van de geur uit. Na ongeveer tien minuten zal deze geurnoot nauwelijks nog te ruiken zijn in uw woonkamer. Tevens kunnen in de parfumwereld citrusvruchten omschreven worden als typische topnoten.

Hartnoten
De ingrediënten die samen de hartnoten vormen zullen zich pas onthullen nadat de topnoten grotendeels verdwenen zijn. Dit is zo’n tien minuten na ontsteking van het huisparfum. Deze geurnoten zijn het belangrijkste onderdeel van een geur en bevatten vaak verschillende bloemsoorten. Niet voor niets worden bloemsoorten in de parfumwereld omschreven als typische hartnoten. Tevens zullen de hartnoten het langst aanwezig zijn en meestal na twee uren pas vervliegen.

Basisnoten
De basisnoten zijn alle ingrediënten die overblijven nadat de hartnoten grotendeels verdwijnen zijn. Deze geurnoten zullen zich dan ook pas na twee uren onthullen. Daarnaast blijven de basisnoten vele uren hangen in uw woonkamer en geven ze voortdurend een geur af. Hierdoor ruikt u het huisparfum vaak de volgende ochtend nog! Tevens kunnen houtsoorten in de parfumwereld omschreven worden als typische basisnoten.

De Lampe Berger winkel

Plezant
Nieuwstraat 27
5111 CV Baarle-Nassau

www.plezantbaarle.nl